Prelegere publică a prof. Hiroshi Amano, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în cadrul Școlii de vară "Inovații în nanomedicină"

01.07.2022

Luni, 4 iulie 2022, la ora 8.45, va avea loc deschiderea oficială a Școlii de vară "Inovații în nanomedicină" în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, după care va urma prelegerea profesorului Hiroshi Amano, Universitatea din Nagoya, Japonia: „Roadmap to Realize Carbon Neutral Society with New Semiconductor Materials" / „Foaia de parcurs pentru realizarea, cu ajutorul materialelor semiconductoare noi, a unei societăți cu neutralitate la carbon".

Profesorul Hiroshi Amano a fost distins cu Premiului Nobel în anul 2014 pentru dezvoltarea surselor de lumina albastră (LED - Light Emitting Diodes) ce a generat un salt tehnologic în dezvoltarea surselor cost-eficiente de lumina alba, care s-au răspândit foarte mult în ultimul deceniu.

Prelegerea Profesorului Hiroshi Amano din 4 iulie 2022 va fi transmisă online pe IDSI TV. Prelegerea face parte din Școala de vară "Inovații în nanomedicină"  organizate în cadrul proiectului NanoMedTwin în perioada 3-6 iulie 2022.