Şcoala de vară "Nanotehnologii și biomedicină în contextul provocărilor secolului XXI"

06.05.2021

Ce sunt nanotehnologiile și care este potențialul acestora pentru biomedicină? Când va fi creată inima artificială? Prin ce pandemii a trecut omenirea de-a lungul istoriei? Ce profit poate aduce edificarea societății energiei regenerabile și de ce sănătatea Terrei este atât de importantă pentru sănătatea umana?

Pentru a afla răspunsuri la aceste întrebări, vă invităm la Școala de vară "Nanotehnologii și biomedicină în contextul provocărilor secolului XXI", care se va desfășura online în perioada 5-13 iunie 2021.

Evenimentul este destinat doctoranzilor, masteranzilor, studenților și liceenilor pasionați de știință și tehnologie. Prelegerile vor fi susținute în limbile română și engleză.

Ediția de anul acesta a evenimentului este una inedită, deoarece în afară de subiectele prezentate de savanți notorii din țară și de peste hotare prin intermediul platformei Zoom, cursanții vor avea posibilitatea să asiste la un șir de lecții publice excepționale în diverse domenii ale științei și tehnologiilor moderne, prezentate în format LIVE-STREAM de 5 laureați ai premiului Nobel:

  • Prof. Rattan LAL (SUA), Laureat al Premiului Nobel pentru pace (2007) și al Premiului Mondial pentru Alimentație (2020);
  • Prof. Stefan Hell (Germania), Laureat al Premiului Nobel în Chimie (2014);
  • Prof. Randy Schekman (SUA), Laureat al Premiului Nobel în Medicină (2013);
  • Prof. Hiroshi Amano (Japonia), Laureat al Premiului Nobel în Fizică (2014);
  • Prof. Konstantin Novoselov (Marea Britanie), Laureat al Premiului Nobel în Fizică (2010).


Mai multe detalii în AGENDA evenimentului. 

Pentru a participa la școala de vară, completați formularul de participare și CV-ul și expediați-le la adresa [email protected].

Termenul-limită pentru depunerea cererilor de participare – 30 mai 2021.

La finele Școlii de vară cursanții vor primi certificate de participare.


Școala de vară este organizată în cadrul proiectului Orizont-2020 NanoMedTwin "Promovarea specializării inteligente la Universitatea Tehnică a Moldovei prin dezvoltarea domeniului nanomaterialelor noi pentru aplicații biomedicale prin excelență în cercetare și twinning", acord de grant nr. 810652.