Eveniment de brokeraj „Parteneriat strategic interregional în domeniul nanomaterialelor și nanotehnologiilor noi pentru aplicații biomedicale” , 23 sept 2022

18.09.2022

Evenimentul de brokeraj „Parteneriat strategic interregional în domeniul nanomaterialelor și nanotehnologiilor noi pentru aplicații biomedicale” va fi organizat pe 23 septembrie la Universitatea Tehnică din Moldova, în cadrul proiectului european Orizont 2020 NanoMedTwin. Sunt invitați inclusiv participanții din străinătate, pentru a  crea parteneriate interregionale puternice în scopul depunerii proiectelor de cercetare comune. Evenimentul va fi organizat în strânsă colaborare cu partenerii consorțiului NanoMedTwin și vizează părțile interesate din întreaga regiune, inclusiv țările din Europa Centrală și de Est.

Proiectul NanoMedTwin vă invită să participați la evenimentul de brokeraj pe 23 septembrie 2022, ora 09:00 CET (10.00 ora Moldovei).

Obiectivul principal al evenimentului de brokeraj este de a aduna părțile interesate care intenționează să depună propuneri de proiecte de cercetare-inovare la apelurile relevante ale programului Orizont Europa. Un alt obiectiv important al acestui eveniment este creșterea gradului de conștientizare în aceste țări cu privire la descoperirile științifice și tehnologice în domeniul nanomaterialelor noi pentru aplicații biomedicale.


IMPORTANT! În cadrul evenimentului, reprezentanții Centrului Comun de Cercetări ai Comisiei Europene (JRC) vor prezenta oportunitățile de acces deschis a infrastructurii JRC pentru cercetătorii din Republica Moldova. Totodată vor fi prezentate sfaturi practice privind transferul tehnologic, tranziția de la etapa de cercetare la cea de producție și legăturile dintre cercetare și industrie.   


Cine este invitat?

Evenimentul de brokeraj vizează părțile interesate relevante din Republica Moldova, țările consorțiului NanoMedTwin și întreaga regiune, inclusiv țările din Europa Centrală și de Est. Evenimentul este potrivit pentru oricine este interesat de a participa în proiecte europene din apelurile relevante Orizont Europa:

• Universități
• Centre de cercetare
• Companii private (inclusiv IMM-uri și companii mari)
• Asociaţii/Federaţii
• Autorităţi publice/Organizaţii guvernamentale
• ONG-uri
• Clustere, Hub-uri
• Părți interesate implicate în cercetare și dezvoltare

Evenimentul va oferi oportunitatea de a stabilii legături de colaborare și a vă alătura consorțiilor Orizont Europa, precum și de a discuta și dezvolta ideile de proiecte cu potențiali parteneri.

Aspecte organizaționale

Evenimentul de brokeraj va fi în format hibrid, cu participare fizică, la Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor din cadrul Universității Tehnice din Moldova (of. 320, str. Studenților 9/7) și participare online.

Participanții sunt așteptați să vină cu o scurtă prezentare, care va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentarea se va axa pe:

• Principalele teme de cercetare ale organizaţiei/laboratorului
• Infrastructura și echipamentele de cercetare disponibile
• Domenii potențiale de colaborare / idei de proiecte

Limbile evenimentului – engleză și română. Evenimentul este gratuit, dar înregistrarea este obligatorie. Vă rugăm să vă înregistrați AICI

Agenda preliminară